čtvrtek 2. listopadu 2017

Kokosový cukr a můj sladký manžel

Píšu nákup, klasika:

- jogurty
- pečivo
- ovoce
- tmavý cukr/kokosový cukr

Myšleno tmavý cukr anebo kokosový cukr. Několikrát jsme probírali téma, že tmavý cukr je stejně nezdravý jako ten bílý. Jde v podstatě (prý) o zbytkový cukr, takže je možná ještě horší než ten normální. Snažila jsem se přesvědčit manžela o tom, že to určitě tak není, a že tedy tmavý cukr je rozhodně zdravější variantou. Ale upřímně - přesvědčovala jsem spíš sebe samu, protože bílému cukru se snažím vyhýbat. Což nikdy nejde tak úplně protože rafinovaný cukr je snad úplně ve všem. 

"TOHLE!!!" dává mi manžel balíček s kokosovým cukrem asi 2 mm před oči, takže nevidím pořádně na nápis, "jsem kupoval naposledy, je to ten nejdražší cukr, co tam byl!" Trošku se přikrčím, protože čekám, kdy mi ho hodí na hlavu. 

"ALE" nenechám ho začít s další větou, kterou chce vypustit "já napsala na seznam tmavý NEBO kokosový. Nemusel jsi kupovat nejdražší, stačil by tmavý!"

"Ne, tam bylo napsáno tmavý LOMENO kokosový."

"Jo, ale to znamená tmavý NEBO kokosový, ne oba!!! A pokud tmavý byl levnější o 40 kč, měl jsi vzít samozřejmě ten."



Začali jsme se smát, protože to jinak nešlo. Vím, že příště musím napsat jasně a zřetelně, co vlastně chci. Můj sladký manžel je schopný vzít kvůli mým zdravým manýrům (dočetla jsem se samozřejmě o kokosovém cukru nedávno, tak jsem ho chtěla vyzkoušet a říkala si, že bude určitě nejzdravější variantou) i ten nejdražší cukr, co v obchodě najde. A tak mě napadlo, jak je fantastický, když dělá tahle gesta. Občas zapomínám na to, proč jsem si ho vzala za muže. 

Je fajn žít v manželství. O to víc fajn, že máte takového muže, jakého mám já. A proto jsem mu po tomhle uvědomění si o den později koupila výborné čaje. Novinku Ajurvédský čaj - kokos, kurkuma a zelený s názvem Malý Buddha (oba doporučuji, jsou vynikající).  Aby měl ten zdravý cukr do čeho sypat ;)






1 komentář:

Imunita

Každý, ale každý rok v této době řeším to samé - koutky u lehce atopické Terezky, opary u nás všech, lehké nachlazení u dětí (zvláštní, že j...