úterý 10. října 2017

Yoga v obýváku

Tak nějak začínám intenzivně cítit, že bych se ráda zařadila do davu pracujících, ale ne do davu, který by hrnul spolu se stresem do nížin, kde sídlí obrovská únava, vyčerpání, snaha udělat rychle, rychle a samozřejmě všechno nejlépe. Nechci práci od do, nechci se zase honit do úmoru, abych přišla domů zbičovaná s bolavými zády a naskočila do toho kolotoče domácích povinností spojených s dětmi. 

A tak si hraju s myšlenkou YOGA V OBÝVÁKU



Po rekonstrukci bytu jsem najednou zjistila, že máme hodně prostoru. Dobře, není to straaaaaaašně veliké bydlení, ale prostoru je tady opravdu dost - tak akorát, řekla bych. Jak si tady tak téměř denně praktikuji svoji Ashtangu a když Bůh a děti dopřejí potom ještě v průběhu dne třeba krátkou 20 - 30 minutovou sestavu pomalejší formy yogy, napadlo mě, proč tu prostě nepozvu 2 - 3 maminky, které o yogu taky stojí a nemají hlídání, nemají energii chodit někam večer a přitom by chtěly na chvilku vypadnout z domu. 

Jsem lektorka yogy, která se stále postupně snaží sebevzdělávat, která nemá prozatím moc možností vést skupinové lekce ve večerních hodinách, aniž by tam nevzala děti (ano, to jsou ta úskalí manželství, kdy pracuje mužská polovina v zahraničí). A taky mi čím dál častěji chybí společnost. Poznat nové lidi, získat zase další rozhled díky každé osobnosti, kterou bych mohla či měla potkat. Chci zase začít chodit do společnosti, ve které budu na stejné vlně jako ostatní, které potkávám. Ovšem, když do té společnosti nelze jít, co tu společnost prostě pozvat k sobě?

Chci trošku povýšit své NIC na vsi (tady najdete můj článek http://www.kreativnimama.cz/2017/08/uz-jsem-skoro-zapomnela-jaky-byl-zivot.html) na NĚCO na vsi. 

Maminky (ale klidně i nemaminky!), které by chtěly začít s yogou, pojďme se sejít! Pojďme zkusit hodinku protažení, relaxace, především ale učení se DÝCHÁNÍ v obýváku, který uzpůsobím yoze, slibuji :) Děti si můžou pohrát vedle v pokojíčku mých dvojčat (ovšem pak se to musí i uklidit, aby dvojčata nic nepoznala :D) nebo jim výjimečně zapneme pohádku, anebo se prostě připojí k nám. 

Začátky můžou být stylem pokus - omyl, sama nemám nejkonkrétnější představu, jak by to mělo fungovat, resp. spíš jak to bude fungovat s dětmi za zadkem :D, ale tahle myšlenka už v hlavě je a nevznikla tam náhodně! Lekce bych vedla za přiměřenou cenu, podložky s sebou a děti, pokud není možnost hlídání či odložení, vzít s sebou :) Samozřejmě by bylo skvělé, kdyby se maminky mohly svézt spolu i jedním autem, takže zase takové propojení, abychom si všechny vyšly co nejvíce vstříc!

Pokud bude zájem, pište buď přímo tady, anebo klidně rovnou volat na 776 077 440.

Jsem zvědavá, kolik z maminek má podobné pocity, nadšení, motivace, chuti a energie na takový projekt! Nejde mi o to jen učit yogu. Jde mi o to se sdružovat, když jste tak lehce "izolovaná" od ostatních jen proto, že se staráte o domácnost a děti. Je to srozumitelné, tento můj koncept a představa...?

Budu se těšit!

Namaste




Žádné komentáře:

Okomentovat

Imunita

Každý, ale každý rok v této době řeším to samé - koutky u lehce atopické Terezky, opary u nás všech, lehké nachlazení u dětí (zvláštní, že j...