pondělí 21. srpna 2017

Příjemná rána

Myslela jsem, jak to bude jednoduché - najít "jen" prostor, kde budu moct vést své lekce. Na vesnici to přece nebude žádný problém, hm? Jenomže ejhle... Obvoláno několik lidí, domluvená jedna prohlídka místa, které se spíše nehodí než hodí na yogu a kde nic, tu nic. Jsem z toho trošičku rozladěná, doufala jsem, že úderem nového školkovského roku a našeho školkovského režimu začnu mít na yogu více prostoru. 

Ráda bych znova učila, ale taky vím, že není dobré lámat cokoli přes koleno. Ono se nevyplácí na něco tlačit a do něčeho se honit. Je mi to líto, ale věřím, že co se ke mně bude mít dostat, to se ke mně také dostane. A já už se těším na to, co přijde. Ono je to většinou o akci a reakci. Tam potkáte nějakého člověka, který řekne něco. Další člověk řekne něco. Někam se zavolá a někde se zajde podívat. Ne vždycky je to samozřejmě takhle jednoduchá cesta, vím. Jde o to, že akce, kterou jsem začala, vyvolá taky reakci. A navíc je na cestě přece nejpodstatnější první krok nebo ne? A já začala. 

Dnes je Nov a zároveň zatmění Slunce. Nevím, jestli je to měsícem nebo sluncem, ale cítím něco zvláštního. Možná je to praxí yogy, která dnes, při Novu, být neměla. Možná je to tím, že jsem doma úplně sama. Možná tím, že mě bolí hlava. Nicméně, "něco" je ve vzduchu. A vím, že když cítím "něco zvláštního", tak se taky něco stane. 

Aspoň se snažím tento stav rozehnat prací. Vznikají nové věnečky, dopřávám si zdravá jídla a taky zdravé pitíčka. Nevím jak u vás jiných ale tady na VSI je docela slušná zima. Cítím podzim ve vzduchu. Na zahřátí doporučuji skvělou datlovou Vitakávu, je opravdu hodně dobrá! Na rozjezd takhle při pondělku bylo ráno smoothie s banánem, kusem jablka, jahodami a mangem. Posypáno chia semínky. Nějak začínám najíždět na zdravější stravu. Tělo si žádá odlehčení, co je paradox vzhledem k blížícímu se podzimu. 

Přeji vám všem krásný start do nového týdne. Zpříjemněte si jej třebas dobrým a zdravým smoothie, anebo výbornou kávou během dne. Rána bývají krásná, tak pokud jste si neudělali to dnešní krásné, napravte to zítra. Nikdy totiž není pozdě začít ;)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Imunita

Každý, ale každý rok v této době řeším to samé - koutky u lehce atopické Terezky, opary u nás všech, lehké nachlazení u dětí (zvláštní, že j...