úterý 8. srpna 2017

Jíst, meditovat, milovat

Zastavuji se na svém oblíbeném místě při své oblíbené činnosti. Zastavuji se tady pravidelně, abych si stačila pozdravit Slunce. Zvládnu Surya Namaskar v místě, které přináší obrovský klid do duše.

Vždycky, když vybíhám na svou obvyklou trasu, nezapomenu se párkrát zastavit právě proto, abych mohla zastavit i tok myšlenek, které se mi honí hlavou. A vím, že spojení yogy a běhu mi zaručí prázdnou hlavu. Možná ne prázdnou, ale čistější určitě. 

Máme teď prázdniny. Manžel je doma, jsme líní. Neplánujeme si žádné náročné aktivity, protože nechceme nikam jezdit, nic balit. Vlastně... My chtěli na výlet. Děti chtěly, my si přáli. Nevyšlo to kvůli horečce. Tak jako většina našich plánů ztroskotala právě kvůli nemoci dětí. Ale nevadí, možná jsou nemocné právě proto, že ony samy nechtějí nikam jet. Na vsi je opravdu příjemně. Až nudně. Prozatím nám stačí veliká rozkládací sedačka, veliká televize a milion pohádek v našem repertoáru. Já se spokojím s výběhem ven, který mám teď díky manželovi mnohem dostupnější než když jsem s dětmi celé dny sama a nemám koho poprosit o hlídání. 

Tak si běžím, nemyslím na nic a přitom myslím na všechno a zastavím se uprostřed své trasy. Sednu si na zem a začínám meditovat. Myslím, že lidé kolem mě označkují slovem "divná". Prostě si jen tak sedím u menší tůňky, zavřu oči a dýchám. Ukazovák a palec si spojím do Gyan mudry a zkouším opravdu jen dýchat a být. Nikdo mě neruší, spíš se nenechám rušit, proto ty zavřené oči. Nechce se mi koukat kolem, jestli mě někdo pozoruje. 

Ještě před třemi dny jsme se koupali v bazénu s růžovým plameňákem. Teď leží děti nemocné na gauči. Já si užívám trochu víc volna. Trochu víc jídla. Trochu víc svobody. Jsem teď ve stavu "JÍST, MEDITOVAT, MILOVAT". Zamlouvá se mi to, je to příjemné. Snad budou probíhat další dny v podobném duchu. 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Imunita

Každý, ale každý rok v této době řeším to samé - koutky u lehce atopické Terezky, opary u nás všech, lehké nachlazení u dětí (zvláštní, že j...